23.09.2024

Tek-Çift Sınav Başvuruları

TEK ÇİFT DERS SINAVI BAŞVURULARI HAKKINDA

1. 4 Yarıyılda da alması gereken tüm dersleri almış ve stajını tamamlamış,
  2. Mezun olmasına 1 en fazla 2 zayıf dersi kalanlar başvuru yapabilir.
  3. 1. Sınıf öğrencileri sınava giremez.
  4. Azami süre sınavına girecek öğrenciler bu sınava giremez.

SINAV TARİHİ ve BAŞVURU HAKKINDA

1. Başvuru Tarihleri: 23-24 Eylül 2024
  2. Sınav Tarihleri:     30Eylül-01 Ekim 2024

BAŞVURU YÖNTEMİ

1. Başvuru formunun eksiksiz doldurarak kmyo@duzce.edu.tr veya ogrenciisleri.kmyo@duzce.edu.tr adresine gönderebilir, öğrenci işleri ofisine elden teslim edebilir, posta veya kargoylada gönderebilirsiniz.
  2. Posta veya kargoyla gönderilecek başvuruların mutlaka başvuru tarihlerinde ulaşmış olması gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra gelecek olanlar dikate alınmayacaktır.
  3. Mail ile bavuracak öğrencilerin başvuru formununimzalı olmasına dikkat etmeleri ve formun ulaşıp ulaşmadığına dair aşağıdaki iletişim numarasından mutlaka teyit alması gerekmektedir.

Tel: 0380 544 28 11 Dâhili: 7824-7881

KMYO-FR-014 Tek Ders Sınavı Talep Formu

KMYO-FR-015 Çift Ders Sınavı Talep Formu

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

Tek/Çift ders sınavı (Değişik: RG-29/01/2017-29963)

MADDE 20 - (1) Mezuniyetleri için derse devam zorunluluklarını yerine getirmiş, dersin diğer koşullarını sağlamış ve tek/çift dersi kalmış olan öğrencilere, dönem sonu sınavlarından sonra tek/çift ders sınav hakkı verilir.

(2) Hiç alınmamış dersler için tek/çift ders sınav hakkı verilmez.

(3) Bu durumdaki öğrenciler bölüm başkanlığına sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren bir hafta içinde dilekçe ile başvuru yapar. Bölüm başkanlığı, alandan bir öğretim elemanını görevlendirip sınavın akademik takvimde belirtilen süre içinde yapılmasını sağlar.

(4) Tek/çift ders sınavından alınan puanın 100 üzerinden 50 ve daha yukarısı olması halinde öğrenci başarılı sayılır. Ara sınav notu ve diğer etkinliklerin katkısı olmadan tek/çift ders sınavının puanı, harf notuna çevrilir.