21.10.2024

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Akreditasyon Toplantıları

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından Düzce Üniversitesinin Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) katılmasının ve kendi akreditasyon sürecini başarıyla tamamlamasının ardından 16 Ekim 2024’te akademik ve idari personelle, 17 Ekim 2024’te ise akademik danışmanlar ve öğrencilerle bir toplantı gerçekleştirildi. Yüksekokulu yönetimiyle beraber hem Turizm İşletmeciliği bölümünün hem de Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün hocalarının katıldığı, idari personelinde iştirak ettiği toplantıda Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice KAVUNCUOĞLU sunum yaptı.

Yapılan akreditasyon sunumunda üniversitenin kurumsal akreditasyon sürecinde neler yapması gerektiği, birimlerden beklentilerin neler olduğu belirtildi. Ayrıca akreditasyon sürecinin sürekli devam eden bir gelişmenin ürünü olduğu vurgulandı. Akreditasyon sürecinde yerine getirilenlerin “bir defalık yapılanlar” olmadığı, toplam kalite felsefesini de yansıtacak şekilde bir kurum kültürü formuna kavuşarak, kurumda yerleşik bir uygulamaya dönüşmesi gerektiği ifade edildi. Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun web sitesinin güncel olması, bologna bilgi paketlerinin takibinin yapılması, Erasmus, Farabi ve Mevlâna değişim programların etkin şekilde yürütülmesi gibi pekçok konuya değinilen toplantıda, her bir öğretim üyesinin “paylaşılan sorumluluklar” çerçevesinde görev alması gerektiğinin altı çizildi.

Yüksekokul yönetimi tarafından da benimsenen akreditasyon sürecinin başarıya ulaşmasında kolektif hareket etmenin, öğrenciler, idari personel, sektör temsilcileri gibi tüm paydaşların katılımının önemli olduğu vurgulandı. Sonrasında ise görüş, öneriler ve sorular dikkate alınarak gerekli notlar alındı ve toplu fotoğraf çekimiyle toplantılar sona erdi.