Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hakkında

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hakkında

Üniversitemizin Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı ile ilgili program açılması konusundaki teklifleri, 01.04.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca açılması uygun görülmüştür. Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü 2020-2021 güz döneminde eğitim ve öğretim hayatına 40 öğrenci ile başlamıştır. Bölüm 2020-2021 güz dönemi itibariyle 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve  2 Öğretim Görevlisi ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.

Misyonumuz

Yiyecek içecek sektörünün gereksinim duyduğu lisans ve lisansüstü düzeyde donanımlı, insani değeri yüksek, eleştirel bakış açısına ve analitik düşünceye sahip nitelikli insan gücünü yetiştirmek.

Vizyonumuz

Gastronomi eğitimi veren üniversiteler arasında ulusal ve uluslararası alanında bilinen ve lider programlarından biri olmak.

Temel Değerler:

  • Adil Olmak
  • Şeffaflık
  • Katılımcı Olmak
  • Güvenilir Olmak
  • Evrensellik
  • İş Etiği ve Akademik Etiğe Uymak
  • Gelişim ve Değişime Açık Olmak

Amacı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programının öğretim amaçları;

  • Yiyecek içecek işletmelerinin (restoran,  konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanları, catering işletmeleri ve diğ.) ihtiyaç duyduğu alanın gelişimine katkıda bulunacak, girişimci, nitelikli ve eğitimli insan gücünü (şef) yetiştirmek,
  • Yiyecek içecek işletmelerinin (restoran,  konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanları, catering işletmeleri ve diğ.) ihtiyaç duyduğu orta ve üst kademe yönetici adaylarını (şef, aşçıbaşı) yetiştirmek,
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans ve lisansüstü düzeyde alanın gelişimine katkıda bulunan akademisyen adaylarını yetiştirmek,