22.10.2024

Erasmus Öğrencileriyle Buluşma

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği bölümünde 2024-2025 Güz dönemi için iki Erasmus öğrencisi bulunmaktadır. Alina Almakhunova ve Sofiia Kovalenko isimli öğrenciler Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği bölümünü tercih ederek bölümümüze kayıt yaptırmışlar ve bir dönem burada okumaya hak kazanmışlardır. Alina Almakhunova isimli öğrenci Kazakistanlı, Sofiia Kovalenko isimli öğrenci ise Ukraynalı olup, her ikisi de Slovakya’da eğitim görmektedirler. Burayı tercih etmelerinde en önemli etkenin bir dönem önce yine bölümümüze gelen Nikita Graçev isimli öğrenci olduğunu, kendisinin üniversite ve bölüm hakkında iyi şeyler söylediğini belirtmişlerdir.

Alina ve Sofiia Akçakoca’nın tarihi ve kültürel yerlerini dolaşarak, fikirlerini paylaşmışlar, buranın çok farklı bir havası olduğunu belirtmişlerdir. En büyük avantajının küçük bir sahil kasabası olması, temiz havası ve denizinin olması olduğunu belirtirken, burada olmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Erasmus Days” etkinliğine katılan öğrenciler, diğer Türk öğrencilerle de biraraya gelerek kültürel kaynaşmayı ve birlikteliği sağlamışlardır.

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu her dönem kayıt yaptıran Erasmus öğrencileri ile Düzce Üniversitesinin uluslararasılaşmasına katkı sağlamakta, daha önce gelen öğrencilerde oluşturduğu memnuniyet ve iyi duygular sayesinde daha fazla öğrencinin buraya çekilmesine yardımcı olmaktadır. Böylelikle Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun Erasmus Komisyonunun etkin çalışmaları gelen öğrenci sayısının sürekliliği ile sonuç vermiş bulunmaktadır.

Erasmus Komisyon başkanı Doç. Dr. Yıldırım YILDIRIM ve komisyon üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ramazan KAYA ile Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Caner KAYA’nın devam eden ortaklaşa iletişimi, fikir üretimleri ve öğrencilere yönelik olumlu yaklaşımları üniversitenin Erasmus programının verimli bir şekilde işlemesini, üniversitenin uluslararasılaşmasını sağlamaktadır. Ayrıca Yüksekokul yönetiminin Erasmus programına önem vermesi, programın etkin yürütülmesine yönelik destekleri ve komisyon ile paylaştıkları fikirleri ile katılımcı yönetim örneği sergilemekte, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulun gelen öğrenci sayısının her geçen yıl arttırarak devam etmesine katkı vermektedir.