Erasmusdays İspanya Günü Etkinliğimiz yoğun ilgi gördü.

Ofisimiz tarafından düzenlenen “Erasmusdays” etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlik, üniversitenin değerli rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başladı. Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Erasmus Programı’nın önemine vurgu yaparak Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü başarılarından söz etti.

Öğrencilerin Türkiye-İspanya ilişkileri üzerine yaptıkları sunumlarla devam eden etkinlik, İspanya, Santiago Üniversitesi'nden gelen Carla Gonzalez Lopez ve Angel Vazquez Rendo’nun katkılarıyla zenginleşti. Program, öğrencimiz Ahmet Yıldırım’ın Türkiye-İspanya ilişkileri üzerine yaptığı paylaşımın ardından, Erasmus deneyimlerini aktaran Ömer Mersin’in videosu ile sürdü. Ortakları arasında İspanya'nın da bulunduğu Göç ve Kültürlerarası duyarlılık konulu proje sonuçlarını paylaşan Araştırma Görevlisi Behlül Bilal Sezer izleyicilerin beğenisini aldı. Etkinliğin en eğlenceli anları arasında İspanyol ve Türk öğrencilerin katıldığı telaffuz yarışması ve ardından gelen müzik dinletisi yer aldı. Zehra Çuhacı ve Abdullah Karaahmet'in performansları katılımcılardan büyük alkış aldı. Emin Arslan koordinatörlüğündeki Düzce Üniversitesi Sosyal Danslar Topluluğu’nun sergilediği Bachata dans gösterisi ile sona eren etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik sonunda, günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı. Bu yılki “Erasmusdays” etkinliği, öğrencilerin kültürel etkileşimde bulunması ve uluslararası deneyimlerini paylaşması açısından önemli bir platform sağladı.