Horizon FP10 Projeleri Webinarına katılım sağlandı!

Avrupa Üniversiteleri Birliği (EUA)’nin düzenlemiş olduğu, Horizon FP10 Projeleri Webinarına Koordinatörlüğümüzde görev yapmakta olan Öğr. Gör. Muhammet Kağan GÜNEY katılım sağladı. Webinarda, programın Avrupa çapında mükemmel, işbirlikçi, kapsayıcı ve etkili Ar-Ge için kritik rolünü güçlendirecek şekilde nasıl şekillendirileceği tartışıldı. Ayrıca programın üniversitelerin toplum yararına Ar-Ge misyonlarını yerine getirmelerinde nasıl daha iyi desteklenebileceğine de özel olarak bakıldı. Etkinlik katılımcıları, FP10'u tanımlayacak olan gelişen tartışmalar ve stratejik gelişmeler hakkında fikir sahibi olarak uzmanlarla etkileşim kurma fırsatı buldu. Panelin katılımcıları:

-Stephane Berghmans (Moderatör), Araştırma ve İnovasyon Direktörü, Avrupa Üniversiteler Birliği

-Massimiliano Esposito, Ortak Stratejik Planlama ve Programlama Hizmeti Birimi Başkanı, Araştırma ve Yenilik Genel Müdürlüğü, Avrupa Komisyonu

-Agata Janaszczyk, Araştırma Danışmanı, Polonya'nın AB Nezdinde Daimi Temsilcisi

-Reko Leino, Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı, Åbo Akademi Üniversitesi, Finlandiya

-Lidia Borrell-Damián, Genel Sekreter, Science Europe (TBC)