Genel Bilgi

Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi; 23 Mart 2012 tarih ve 28242 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2012/2883 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ¨Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi¨ adı ile kurulmuştur. 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nun ek 30. maddesi gereğince 27 Mart 2020 tarih ve 2319 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile adı ¨Ziraat Fakültesi¨ olarak değiştirilmiştir.

Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi, etik değerlere sahip, bilimi rehber edinen, ekolojik sisteme saygılı, teknolojiye hâkim, kendini geliştirebilen, değer üreten, mesleki açıdan yetkin Ziraat Mühendisleri yetiştirmek hedefiyle kurulmuştur.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Ziraat Fakültesinde; Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarla Bitkileri ve Tarımsal Biyoteknoloji lisans programları ile Bitki Koruma Yüksek Lisans ve Bitki Koruma Doktora Programları bulunmaktadır.

Ziraat Fakültesi eğitim-öğretim faaliyetlerine 2015 yılında Bitki Koruma Bölümüne öğrenci alımı ile başlamıştır. 2023-2024 yılı itibariyle 198 lisans, 28 lisansüstü program mezunu vermiştir. Ayrıca 2023 yılı ÖSYM YKS sonuçlarında %100’ün üzerinde doluluk göstermiştir.

Fakültede; dört (4) profesör, sekiz (8) doçent, beş (5) doktora öğretim üyesi ve altı (6) araştırma görevlisi bulunmaktadır. Ayrıca beş (5) idari personel ve iki (2) yardımcı eleman bulunmaktadır.

Dersler; sınıf, sera, uygulama arazisi ve laboratuvarlarda; anlatım, tartışma, yerinde gösterip yaptırma, deney yöntemi gibi öğretim teknikleri ile yürütülmektedir. Eğitim-öğretim süreci; arazi gezileri, kamu ve özel sektör paydaşlarımızla gerçekleştirilen etkinliklerle sürekli pekiştirilmektedir. Üniversite seçmeli dersleri ile öğrencilerin Üniversite çatısı altındaki hareketliliği artırılmakta, vizyonları zenginleştirilmektedir. Lisans projeleri ile; bilimsel araştırma kültürü oluşturulmaktadır. Öğrencilere 6. yarıyıl sonundaki 30 günlük yaz stajı ile iş yaşamlarındaki ilk mesleki deneyimleri kontrollü olarak sağlanmaktadır. Farabi programı ile yurt içi, Erasmus Plus ve uluslararası iş birlikleri ile yurt dışı eğitim hareketliliği sağlanmaktadır.