19.09.2024

“Eğitim Hayatınızda Kariyer Merkezinin Yeri ve Önemi”

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından öğrencilerimize yönelik düzenlenen, “Eğitim Hayatınız ve Sonrasında Kariyer Merkezinin Yeri ve Önemi” başlıklı etkinlik, Üniversitemiz ve Merkezimizin Instagram hesapları üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Kariyer Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte; Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen kariyer danışmanlığı, fuarlar, ulusal staj programları, faaliyetler ve birçok konu hakkında geniş kapsamlı bilgiler verildi.

Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezimizin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında detaylı bilgiler sunan Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, iletişim kanallarını takip ederek etkinlere dahil olabileceğine değindi. Merkezimiz tarafından, Üniversitemizde görev yapan Akademisyenlerimiz ile hem öğrencilerimize hem de mezunlarımıza yönelik ortak etkinlikler ve sertifikalı eğitimler düzenlendiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı; mezun öğrencilerimiz için oluşturulan Mezun Bilgi Sistemi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Özgeçmiş hazırlama gibi önemli konular içeren kariyer planlama dersine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı, öğrencilerimizin iş ve meslek arayışlarına aracılık eden paydaş kurumlardan da bahsetti. Düzce Belediyesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR gibi kuruluşlar ile ortak çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. 3300 öğrencimizin başvuruda bulunduğu Ulusal Staj Programı gibi Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) ile birçok proje imza attıklarını dile getirdi.

Üniversitemizde eğitim hayatını sürdüren öğrencilerimiz ile işverenleri bir araya getiren “Yetenek Kapısı” platformundan da bahseden Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, tüm öğrencilerimize “Yetenek Kapısı” platformuna üye olmaları konusunda tavsiyede bulunarak konuşmasını sonlandırdı.