21.09.2024

Düzce Meslek Yüksekokulumuzun “48. Yıl Mezunlar Buluşması ve Pilav Günü” Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Düzce Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1976’dan günümüze Meslek Yüksekokulumuza değer katan mezunlarımızın katılımıyla “Düzce Meslek Yüksekokulu 48.Yıl Mezunlar Günü” etkinliği gerçekleştirildi.


Etkinliğe; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Ali Etem Gürel, geçmiş dönemlerde ve günümüzde görev yapan akademik ve idari personelimiz, Meslek Yüksekokulumuzun mezunları ile öğrencilerimiz katılım sağladı.


Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Ali Etem Gürel, Meslek Yüksekokulumuzun yaklaşık yarım asırdır endüstrinin her alanına nitelikli teknikerleriyle değer kattığını, yerel ve genelde sayısız firma ile güçlü bağlar kurduğunu ve ülkemizin her noktasında mezunları olduğunu dile getirdi. Bir binanın çeşitli düzenlemelerle eğitim kurumu haline getirebileceğini ancak bir eğitim yuvası haline gelmenin kolay olmayacağını belirten Prof. Dr. Ali Etem Gürel, “Bunun için uzun yıllara yayılmış deneyim, anlayış ve biriktirilen güzel anılar gerekmektedir. Düzce Meslek Yüksekokulumuz tüm bu yönleriyle değerli Mezunlarımızın evidir.” ifadesinde bulundu. 


Düzce Meslek Yüksekokulu 1983 Yılı İnşaat Bölümü Mezunumuz Alemdar Berberoğlu yaptığı konuşmada, zor şartlar altında verimli bir eğitim aldıklarını belirtirken okulumuzda aldığı eğitim ile yaklaşık 35 yıldır meslek hayatına devam ettiğini sözlerine ekledi. Düzce Meslek Yüksekokulu 1997-2003 ve 2007-2009 dönemi Müdürümüz Dr. İlhan Özturan ise Meslek Yüksekokulumuzun tarihçesinden bahsetti. Mezunlar günü etkinliklerinin devam etmesini dileyerek konuşmasına devam eden Dr. Özturan, etkinlikte emeği geçen tüm personelimize teşekkürlerini sundu.


Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, 48 yıl önce en eski ve en kadim okulumuz olan Düzce Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasıyla Üniversitemizin de temellerinin atıldığını ifade ederek sözlerine başladı. 1976 yılından günümüze, Meslek Yüksekokulumuza hizmet eden Rektörlerimize, Müdürlerimize, Akademisyenlerimize, idari personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. İlhan Genç, bu etkinliğin kalıcı ve geleneksel bir hale gelerek keyifli geçmesini diledi.


20 yıl ve üzeri mezunlarımızın “Kep Atma Töreni” ile devam eden programda; Üniversitemiz Kültür Sanat Dans Topluluğu’nun “Halk Oyunları Gösterisi”, pilav ikramı, Türk Halk Müziği Konseri ve çeşitli yarışmalarda yer aldı.