20.12.2024

Üniversitemiz Gastronomi Bölümü Öğrencilerinden Yaratıcı Sergi

Üniversitemiz Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, Unlu Mamuller ve Tatlılar ile Pasta Yapım Teknikleri derslerinde gerçekleştirdikleri yaratıcı çalışmaları sergiledi.

Yüksekokulumuz Öğr. Gör. Atıf Akkil'in öncülüğünde yapılan etkinlikte, 3. sınıf öğrencileri glutensiz ürünler ve ekşi mayalı ekmekleri; 4. sınıf öğrencilerimiz ise pasta ve şeker hamuru modelleme becerilerini sergileyerek hazırladıkları ürünleri ziyaretçilere sundu.

Öğrencilerimizin mutfak sanatlarındaki yaratıcılıklarını gözler önüne serdiği sergiye, Bükreş Tarım Bilimleri ve Veterinerlik Üniversitesi Yönetim ve Kırsal Kalkınma Fakültesi akademisyenleri Victor Tita,  Irina Chiurciu, Cristiana Silvia ve Denisa Fulgeanu ziyaretçi olarak katılım sağladı. Misafir akademisyenlere öğrencilerimizin sergisi hakkında bilgi veren Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Muammer Mesci, sağlık ve sanat yönünden önemli olan bu özel ürünlerin üretiminde emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederek başarılar diledi.

Üniversitemizin Gastronomi Bölümü’nün sağlıklı beslenme ve sanatsal gastronomi alanındaki katkıları hakkında ziyaretçilere detaylı bilgiler sunarken sergiyi büyük bir ilgiyle inceleyen ziyaretçiler, öğrencilerimizin ürettikleri ürünler hakkında olumlu görüşlerini ve memnuniyetlerini dile getirdi.