21.10.2024

Düzce 23 Nisan İlkokulu’ndan Botanik Bahçemiz’e Ziyaret

Üniversitemiz Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSTİBAM) Botanik Bahçesi’ni ziyaret etmek üzere Düzce 23 Nisan İlkokulu’ndan 40 öğrenci ve öğretmenleri geldi.

DÜSTİBAM Müdürümüz Prof. Dr. Necmi Aksoy’un hazırladığı sunum ve Orman Fakültemiz Arş. Gör. Tuba Gül Doğan’ın anlatımıyla gerçekleşen ziyarette; Üniversitemiz Botanik Bahçesi bölümleri, müzesi ve bahçeleri gezildi.

İlkokul öğrencilerinin bitkileri ve çiçekleri yakından görme, tanıma ve keşfetme imkanının yaratıldığı ziyaret gezisinde; Prof. Dr. Necmi Aksoy öğrencilere Botanik Bahçemiz hakkında genel bilgilendirmede bulunurken, Arş. Gör. Tuba Gül Doğan ise Botanik Bahçemizde gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsetti. Botanik Bahçemizde çeşitli bitkilerin yer aldığını ve aynı zamanda fosilleşmiş bitkilerin de bulunduğunu belirtti. DÜSTİBAM tarafından hayata geçirilmiş olan Botanik Bahçemizin Batı Karadeniz Bölgesinin ilk botanik bahçesi olma özelliğine sahip olduğu da vurgulandı. İlkokul öğrencilerine çeşitli bilmeceler sorulduğu etkinlik hem eğlenceli hem de eğitici bir gezi fırsatı sağladı.