25.12.2024

Gastronomi Bölümü Öğrencilerimizden Büyük Başarı

Üniversitemiz Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencilerimiz, 21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali kapsamında düzenlenen "Black Box" (Kapalı Kutu) yarışmasında önemli başarıya imza attı. Üniversitemizi temsilen yarışmaya katılan Gastronomi Bölümü 2.sınıf öğrencilerimiz Metehan Palancıoğlu ve Arda Baran Ceylan ile 1.sınıf öğrencimiz Gülseda Kahraman, mutfak sanatındaki hünerlerini sergileyerek jüri üyelerinden tam not aldı. Öğrencilerimiz; yaratıcılık, teknik bilgi ve hız gerektiren yarışmada rakiplerini geride bırakarak 2. olma başarısını elde etti.

Katılımcılar, kapalı kutulardan çıkan sürpriz malzemelerle yaratıcı ve lezzetli bir yemek hazırlamalarını gerektiren yarışmada ter dökerken jüri üyeleri; ekiplerin yaratıcılık, teknik bilgi, lezzet ve sunum becerilerini değerlendirdi.

Aldıkları ikincilik ödülü ile eğitimlerinin ve kendilerini geliştirmeye yönelik çabalarının meyvesini toplayan öğrencilerimiz bu deneyimin kendileri için unutulmaz olduğunu dile getirerek “Bu ödül, hem bireysel gelişimimize hem de Üniversitemiz Gastronomi Bölümü'nün adını duyurmamıza katkı sağladı. Daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Üniversitemizin dünya genelinde binlerce katılımcıyı ağırlayarak mutfak sanatlarının gelişimine katkı sağlamaya devam eden 21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasındaki başarısı gastronomi eğitimi konusundaki güçlü altyapısını bir kez daha gözler önüne serdi.