25.09.2024

TÜBİTAK 3005

Fakültemiz Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emel Coşkun’un yürütücü olarak yer aldığı "Kadınların Üreme Sağlığı Hizmetlerine Erişiminde ve Tedavideki Toplumsal Cinsiyete Dayalı Engeller" başlıklı araştırma projesi TÜBİTAK 3005-Sosyal ve Beseri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında (Proje no: 224K625) desteklenmeye değer bulunmuştur. Düzce’de yapılacak olan ve toplam 18 ay sürecek projede Sosyoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Nebibe Topal ve Ayşenur Kılıç bursiyer araştırmacı olarak yer almaktadır. Proje danışmanlığını Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Uzmanlığı Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşe Nurdagül Akın yapmaktadır.