20.08.2024

2024/3 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI / INTERNATIONAL STUDENT APPLICATIONS

Üniversitemiz 19 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında uluslararası öğrenci başvurularını alacaktır. Başvurular yos.duzce.edu.tr başvuru sistemi üzerinden yapılır. Başvurular TR-YÖS, Uluslararası Sınavlar (SAT,ACT) ve Diploma ile yapılmaktadır. Diğer bilgiler için aşağıdaki metni okuyunuz.

1-Başvurular yos.duzce.edu.tr adresinden online olarak yapılır. Başvuru takvimi için tıklayınız.

2-Adaylar uluslararası öğrenci statüsüne uygun olmalıdır.

3-Adaylar başvuruda kabul edilecek puan türlerine sahip olmaldır.

4-Başvurular, başvuru tarihleri içerisinde yapılmalıdır. Başvuru süresi içerisinde yos.duzce.edu.tr sisteminden mail adresi ile hesap oluşturulmaldır. Ardından mail adresine gönderilecek aktivasyon kodu ile hesap aktif hale getirilmelidir.

5-Aktifleştirme işleminden sonra kayıt sürecinde kullanılan mail ve şifre ile sisteme giriş yapılarak aday bilgilerini içeren form eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır. Eksik veya yanlış bilgi içeren başvurular iptal edilecektir.

6-Adaylar kayıt bilgilerini tamamladıktan sonra "Başvuru Yap" sekmesine tıklayarak ilgili sınav türünü seçip (TR-YÖS, Uluslararası Sınavlar, Diploma) başvuru işlemini yapmalıdır. Ardından "Dosya yükle" kısmından istenen belgeleri eksizsiz ve okunaklı bir şekilde yüklemelidir.

7-Adaylar yalnızca bir başvuru yapabilir.

8-Yerleştirme işleminde öncelik TR-YÖS puanına sahip olan adaylarda olacaktır. Kontenjan kalması durumunda ikinci olarak uluslararası sınav puanına sahip olan adaylar değerlendirilecektir. Tekrar kontenjan kalması durumunda diploma puanına sahip olan adaylar değerlendirilecektir.

9-Mavi kart sahibi olduğunu belgeleyen adaylar ile 01/02/2013 tarihinden önce yurt dışında ortaöğretime devam eden ve ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayan veya lise öğreniminin tamamını yurt dışındaki liselerde (KKTC liseleri hariç) tamamlayan T.C. uyruklu adaylardan çift uyruklu ve T.C. uyruklu olanlar için tıp, eczacılık, diş hekimliği, hukuk ve öğretmenlik programlarına yurt dışından öğrenci kabul kontenjanının %10'u aşılamaz.

10-Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden bölüm ve programlara yapılan başvurularda sıralama, TR-YÖS/Uluslararası Sınavlar/Diploma notunun %50’si ile uluslararası öğrenci özel yetenek sınavının %50’si ile alınarak yapılır.

Özel yetenek sınavına başvuracak adaylar, TÖMER tarafından düzenlenen Türkçe Dil Yeterlik sınav sertifikasına ya da TÖMER tarafından verilen C1 eğitim sertifikasına sahip olmalıdır.

11- Burada yer alan bilgiler temel bilgilerdir. Başvuru süreci ve yerleştirme ile ilgili detaylı ve geçerli bilgiler için başvuru kılavuzunu inceleyiniz.

12- Kontenjanlar için tıklayınız.

13-Sorularınız için international@duzce.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

1-Applications are made online at yos.duzce.edu.tr. Click for Application calendar.

2-Applicants must qualify for international student status.

3-Candidates must have the score types that will be accepted in the application.

4-Applications must be made within the application deadlines. During the application period, an account must be created with an e-mail address from the yos.duzce.edu.tr system. Then, the account must be activated with the activation code sent to the e-mail address.

5-After the activation process, the form containing the candidate information must be filled in with complete and accurate information by logging in to the system with the e-mail and password used during the registration process. Applications containing incomplete or incorrect information will be cancelled.

6-After completing the registration information, candidates should click on the "Apply" tab, select the relevant exam type (TR-YÖS, International Exams, Diploma) and apply. Then, the documents requested from the "Upload file" section must be uploaded completely and legibly.

7-Candidates can only submit one application.

8-Priority in the placement process will be given to candidates with TR-YÖS scores. If there is a quota, candidates with international exam scores will be evaluated second. If there is a quota again, candidates with diploma scores will be evaluated.

9-Candidates who can document that they are blue card holders and one of their nationals who attended secondary education abroad before 01/02/2013 and completed the last three years of their secondary education (high school) in a foreign country other than TRNC, or who completed their entire high school education in high schools abroad (except TRNC high schools) are Turkish citizens. dual nationality and T.R. For candidates who are nationals, 10% of the international student admission quota for medicine, pharmacy, dentistry, law and teaching programs cannot be exceeded.

10-In applications to departments and programs that accept students with a special talent exam, the ranking is made by taking 50% of the TR-YÖS/International Exams/Diploma grade and 50% of the international student special talent exam.

Candidates who will apply for the special talent exam must have the Turkish Language Proficiency exam certificate issued by TÖMER or the C1 training certificate issued by TÖMER.

11-The information contained here is basic information. Please review the application guide for detailed and valid information about the application process and placement.

12- Click for quotas.

13-For your questions, you can send an e-mail to international@duzce.edu.tr.