16.09.2024

2023-2024 BAHAR DÖNEMİ YAZ OKULU VE STAJ SONRASI TEK-ÇİFT DERS SINAVI BAŞVURULARI HAKKINDA

Değerli Öğrencilerimiz 2023-2024 Bahar Dönemi Yaz Okulu ve Staj Sonrası Tek-Çift Ders sınavı ile alakalı bilgiler aşağıda istifadenize sunulmuştur. Sınava başvuru hakkı olan öğrencilerimiz aşağıdaki işlemleri takip ederek sınav başvurusu yapabilirler. 

ÖNEMLİ: Harç ücreti yatırması gereken öğrencilerimiz, harç ücretlerini yatırabilmeleri için başvuru yaptıktan sonra öğrenci işleri ile iletişime geçmeleri rica olunur.

TEK ÇİFT DERS SINAVI BAŞVURULARI HAKKINDA

  1. 4 Yarıyılda da alması gereken tüm dersleri almış,
  2. Mezun olmasına (Staj Dersi Dahil) 1 ya da en fazla 2 zayıf dersi kalanlar başvuru yapabilir.
  3. 1. Sınıf öğrencileri sınava giremez.
  4. TEK-ÇİFT SINAVI YÜZYÜZE YAPILACAKTIR.

SINAV TARİHİ ve BAŞVURU HAKKINDA

  1. Başvuru Tarihleri: 23-26 Eylül 2024
  2. Sınav Tarihleri    : 30 Eylül - 1 Ekim  2024 (Sınav Programı WEB sayfamızda ilan edilecektir.)

BAŞVURU YÖNTEMİ

  1. Öğrencilerimiz dilekçelerini elden teslim edebilecekleri gibi dilemeleri halinde dilekçelerini tarayıp sbmyo@duzce.edu.tr adresine e-posta atabilirler. E-posta gönderen öğrencilerin postalarının ulaştığına dair geri dönüş yapılmaktadır. Geri dönüş yapılmayan e-postalar tarafımıza ulaşılmadığı anlamı taşımaktadır.

 

Başvuru Formu İçin Tıklaynız

 

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

Tek/Çift ders sınavı (Değişik: RG-29/01/2017-29963)

MADDE 20 - (1) Mezuniyetleri için derse devam zorunluluklarını yerine getirmiş, dersin diğer koşullarını sağlamış ve tek/çift dersi kalmış olan öğrencilere, dönem sonu sınavlarından sonra tek/çift ders sınav hakkı verilir.

(2) Hiç alınmamış dersler için tek/çift ders sınav hakkı verilmez.

(3) Bu durumdaki öğrenciler bölüm başkanlığına sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren bir hafta içinde dilekçe ile başvuru yapar. Bölüm başkanlığı, alandan bir öğretim elemanını görevlendirip sınavın akademik takvimde belirtilen süre içinde yapılmasını sağlar.

(4) Tek/çift ders sınavından alınan puanın 100 üzerinden 50 ve daha yukarısı olması halinde öğrenci başarılı sayılır. Ara sınav notu ve diğer etkinliklerin katkısı olmadan tek/çift ders sınavının puanı, harf notuna çevrilir.