Tarihçe

Bitki Koruma Bölümü 2012 yılında kurulan Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde 2015 yılında kuruldu. Fakülte adı 2020 yılında Ziraat Fakültesi olarak değiştirilmiştir. İlk lisans mezunlarını 2019 yılında veren Bitki Koruma Bölümü, Entomoloji ve Fitopatoloji Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Entomoloji Anabilim Dalı’nda tarım ürünlerinde zararlı böcekler, akarlar ve nematodların teşhisi, taksonomileri, biyolojileri, biyoekolojileri, yaygınlıkları ile bu zararlılara karşı boiyoteknik, biyolojik, kimyasal mücadele yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesi çalışmaları yürütülmektedir. Fitopatoloji Anabilim Dalı’nda fungus, bakteri, virüs ve virüs benzeri mikroorganizmaların (biyotik) ve olumsuz çevre faktörlerinin (abiyotik) neden olduğu hastalıkların tanısı, yaygınlıkları, epidemileri, neden oldukları ekonomik kayıplar ile fitopatojenlere karşı ekolojik dengeyi gözeten yeni tekniklerin kullanıldığı biyolojik, alternatif ve bütünleşik mücadele anlayışı içersinde yöntem ve tekniklerin geliştirilerek uygulanması çalışmaları yürütülmektedir. Bölümde lisans ve Lisansüstü düzeyde teorik ve uygulamlaı eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülmektedir.