Tanıtım
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA:
Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi, 26 Şubat 2010 tarih ve 27505 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010/103 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Fakültemiz; İşletme, Sağlık Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Uluslararası Ticaret ve Finansman olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır.
Fakültemiz ilk olarak İşletme Bölümü ile 2010-2011 Akademik yılında lisans öğretimine başlanmış olup normal ve ikinci öğretim olmak üzere ikili öğretim yapılmaktadır. Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü ile Sağlık Yönetimi Bölümlerinde 2013-2014 dönemi, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ise 2014-2015 Akademik yılında lisans öğretimine başlamıştır. Tüm bölümlerimize 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminden sonra YÖK kararı ile ikinci öğretime öğrenci alınmamaktadır.
Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde, Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Yan Dal yapma imkanı bulunmaktadır.
Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı olarak, İşletme Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde de öğretime 2011-2012 Akademik yılında başlanmıştır. Sağlık Yönetimi Anabilim Dalında Tezli (N.Ö), Tezli (İ.Ö) Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde programlar bulunmaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz (İ.Ö) Yüksek Lisans programları ise 2016-2017 Akademik yılı bahar döneminde açılmıştır. Uluslararası Ticaret ve Finansman Tezli Yüksek Lisans programı ve Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Tezli Yüksek Lisans programı mevcuttur.
Yine Fakültemiz bünyesinde Disiplinlerarası Girişimcilik Tezli ve Tezsiz (İ.Ö) Yüksek Lisans Programı, Disiplinlerarası Sağlık Turizmi Tezli Yüksek Lisans Programı ve Disiplinlerarası Toplam Kalite Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları bulunmaktadır.
2023-2024 Akademik yılı itibariyle İşletme Bölümünde 337, Sağlık Yönetimi Bölümünde 552, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümünde 466, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünde 368, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nde 548 olmak üzere toplam 2.271 öğrenci sayısına ulaşılmıştır. 2023-2024 Akademik yılı itibariyle Fakültemizden 3.742 öğrenci mezun olmuştur.
Fakültemizin Sağlık Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünde 8. yarı yılda isteğe bağlık dönemlik İşletmede Mesleki Eğitim (Staj) yapma imkanı vardır. 2023-2024 Akademik bahar döneminde 185 öğrencimiz İşletmede Mesleki Eğitim yapmıştır. İşletme Bölümü ile Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümünde yaz döneminde İsteğe Bağlı Staj yapılabilmektedir. Ayrıca tüm bölümlerimizde Ulusal Staj Programı kapsamında staj da yapabilmektedir.
Fakültemizde 12 Profesör, 16 Doçent, 13 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi, 18 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 61 akademik personel ve 6 idari personel görev yapmaktadır. Fakültemiz bünyesinde 18 farklı komisyon ve koordinatörlükler mevcuttur. Yine Fakültemiz bünyesinde 10 farklı öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Fakültemizde sosyal ve kültürel etkinlik ve faaliyetler bu topluluklar aracılığı ile yürütülmektedir.
Öğrencilerimizin katıldığı Girişimcilik Maratonu, Sosyalfest, Teknofest gibi bilimsel, sosyal ve kültürel tüm etkinlik ve yarışmalara Dekanlığımız ve öğretim üyelerimiz tarafından gerekli tüm katkılar sağlanmaktadır.
Yönetim Bilişim Sistemleri bölümümüz, ulusal alanda akredite olabilmek için Sosyal Beşeri Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating (STAR) Derneği tarafından Akreditasyon değerlendirme süreci devam etmekte olup sürecin son aşamasına gelmiştir.
Ayrıca öğrencilerimiz Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği ve Erasmus+ Staj Hareketliliği ile yurtdışı fırsatları yakalayabilmektedir.