10.10.2024

Office 365 Kullanıcı İşlemleri

• Office 365 uygulamalarını indirmek için portal.office.com adresine girip kurumsal eposta adresinize tanımlanan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz.

• Office 365 Microsoft Office paketi içerisindeki uygulamaları (Word, PowerPoint, Excel vb.) iş ve kişisel bilgisayarlarınızda, tabletinizde ve akıllı telefonlarınızda ücretsiz olarak kullanmanıza olanak tanıyan bir platformdur.

• Üniversitemiz Microsoft Office 365 ürünleri için lisans sağlamaktadır. Her kullanıcı kendine atanan lisans ile beş farklı cihazda oturum açabilir ve 1 TB depolama özelliği olan OneDrive, belge düzenlemek için Word, Excel gibi uygulamaları rahatlıkla kullanabilir.

• Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından belirli periyotlarla aktif durumdaki öğrenci ve personellerimize Microsoft Office 365 lisansı atanmaktadır. Mezun olan öğrenci (durumu aktif olmayan) ya da üniversitemizden ayrılan personellerimizden atanan lisanslar kaldırılmaktadır.

• OneDrive ile yaptığınız yedeklemeleri ayrıca kendi cihazlarınızda da bulundurmanız tavsiye edilmektedir. Aktif olmayan hesaplar kaldırıldıktan 1 ay içinde OneDrive içerikleri silinmektedir

• Microsoft 365 hesaplarına erişim sağlamakta sorun yaşayan kullanıcılar ofis365@ogr.duzce.edu.tr adresine öğrenci yada personel e-posta  adresleri üzerinden talepte bulunabilirler. Sadece bu e-posta adresine yapılan talepler değerlendirilmeye alınacaktır.

Office için tanımlı e-posta adresimi (kullanıcı adımı) bilmiyorum.

• Kullanıcı adınız Öğrenciler için  @ogr.duzce.edu.tr, personeller için @duzce.edu.tr uzantılı e-posta adresinizdir.
  • E-posta adresinizi bilmiyorsanız Öğrenci için https://mailogren.duzce.edu.tr  adresinden öğrenebilirsiniz.

E-posta adresimi biliyorum fakat henüz Microsoft Office 365 hesabıma giriş yapmadım, şifremi bilmiyorum.

• Şifreniz öğrenci e-posta adresinize gönderilmektedir. Yeni şifre taleplerinizi veya henüz kullanıcı tanımlamanız yapılmamış ise öğrenci e-posta adresinizden
  • Talebiniz değerlendirildikten sonra ofis365@ogr.duzce.edu.tr adresinden tarafınıza dönüş yapılacaktır.