Elektrik Teknolojisi

Program Hakkında

Elektrik Programının amacı; elektrik teknolojisi alanında sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektedir. Eğitim hem teorik hem de uygulamalı olarak yapılmaktadır. Elektrik Programının mezunları "Elektrik Teknikeri" unvanı alır. Elektrik Programı öğrencileri, teorik bilgilerin yanında +1 Eğitim Modeli ile bir dönem işletmelerde tam zamanlı çalışarak alana yönelik iş deneyimi elde etme fırsatı yakalamaktadır.

Misyon ve Vizyon

Misyon: Elektrik Teknolojisi Ön Lisans Programı, teknolojik gelişmeleri takip eden, elektrik ve elektronik sistemler alanında bilgi ve beceri sahibi, analitik düşünme yeteneğine sahip, etik değerleri gözeten ve takım çalışmasına yatkın, nitelikli teknikerler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Program, öğrencilere teorik bilgiler ile pratik deneyimler sunarak, sektördeki ihtiyaçlara uygun yetkinlikte profesyoneller yetiştirmeyi amaçlar.

Vizyon: Elektrik Ön Lisans Programı, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, yenilikçi ve kaliteli bir eğitim sunarak, elektrik ve elektronik sektöründe lider bir program olmayı hedeflemektedir. Öğrencilerimizin, sürekli değişen teknolojilere uyum sağlaması, işletmelerin ihtiyaçlarına cevap verebilen yetkinliklere sahip uzmanlar olarak yetişmesi için gerekli altyapıyı ve desteği sağlamayı vizyon edinir.

Programın Yapısı

Elektrik Programı mezun olabilmek için öğrencilerin tamamlamaları gereken AKTS kredi miktarı her dönem için 30 olmak üzere toplamda 120 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin almakla yükümlü olduğu derslerin 27 AKTS’lik kısmı seçmeli derslerden ve 22 AKTS'lik kısmı 2. sınıfın bir dönemi boyunca işletmelerde tam zamanlı çalışma olarak değerlendirilen "IME2101 İşletmede Mesleki Eğitim" dersinden oluşmaktadır. Elektrik Programı eğitim süresi 2 yıldır.

Mezuniyet Koşulları

Elektrik Programı mezunu olabilmek için öğrencilerin tamamlaması gereken ulusal kredi miktarı, AKTS kredi miktarı ise her dönem 30 olmak üzere, toplamda 120 olarak belirlenmiştir. Elektrik Programı'nın eğitim süresi 2 yıl ve 4 dönemden oluşur. Öğrenciler, öğretim programında yer alan tüm derslere devam edip başarıyla tamamlamalı ve Yönetmelik ile ilgili diğer mevzuat hükümlerinde yer alan tüm çalışmaları tamamlamalıdır. Ayrıca, mezuniyet için öğrencilerin 70 iş günü işletmede mesleki eğitimini başarılı tamamlamış olmaları gerekmektedir. Öğrencilerin AGNO’larının en az 2.00 düzeyinde olması ve diğer bütün çalışmaları tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Çalışma Alanları

Elektrik Programı mezunları kamu ve özel sektörde meslekleri ile ilgili pek çok alanda istihdam edilmekte ve kendi işlerini kurabilmektedir. Mezunlar, elektrik ekipmanı üreten fabrikalarda üretim birimlerinde, elektrik santrallerinde, elektrik dağıtım şirketlerinde, fabrikalarda elektrik bakım ve arıza birimlerinde, elektrik şirketlerinin pazarlama ve satış bölümlerinde çalışabilmektedirler.

Laboratuvar ve Atölye Altyapısı

Program bünyesinde; ölçme ve devre analizi laboratuvarı, elektrik makinaları laboratuvarı ve elektromekanik kumanda laboratuvarı bulunmaktadır. Tüm laboratuvarlarda güncel deney ve eğitim setleri bulunmaktadır.

Akademik Kadro

Öğr. Gör. Dr. Gülsüm YILDIRIZ

Öğr. Gör. Dr. Beytullah BOZALİ (Program Koordinatörü)

Öğr. Gör. Hakan ÜŞENTİ

Bölüm Başkanı

Öğr. Gör. Dr. Gülsüm YILDIRIZ

Öğretim Programı ve Ders İçerikleri

Elektrik Programı Öğretim Programı ve ders içeriklerine erişmek için lütfen tıklayınız!