Genel Bilgi

Fakültemiz, 11 Temmuz l992 tarih ve 21281 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3837 sayılı Kanun ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulmuştur. 04 Ekim 1994 tarihi itibariyle Tekel Tütün İşletmeleri’nden kiralanan binada eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Düzce Konuralp Yerleşkesinde yer alan Fakülte binasına Temmuz 2001 tarihinde geçilmiştir.

Fakültemiz, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında 01 Mart 2006 tarihli ve 5467 sayılı Kanunun 1. maddesiyle eklenen Ek Madde 58 ile kurulan Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlanmıştır. Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 2021 yılında laboratuvarlardaki fiziki mekan iyileştirmeleri, yeni derslik oluşturma ve personel çalışma ofisleri oluşturma çalışmaları devam etmiştir. Düzce Üniversitesi; genç bir üniversite olmasına rağmen, üstün nitelikli akademik kadrosu, yüksek akademik standartları ve olağanüstü dinamizmi ile kısa sürede ülkemizin en iyi üniversiteleri arasına girmeyi başaracaktır. Fakültemizin ülke genelinde sayılı fakültelerden biri olması ve eğitim-öğretim faaliyetlerindeki gelişmeler bu hedefe yaklaşma konusunda bizleri daha da yüreklendirmektedir. Fakültemiz; öğrencilerini, bilgiyi üretebilen, yaratıcı, rekabete açık ve modern dünyanın gerektirdiği donanımlara sahip bireyler olarak yetiştirmek için gerekli niteliklere sahiptir. Atatürk ilke ve devrimlerini rehber edinen; çağdaş, değişime ayak uydurabilen ve akademik yaşamda toplam kalite felsefesini benimsemiş olan Fakültemiz, bilgiyi üreten, paylaşan ve değer yaratan bireyler yetiştirmek için gösterdiği çabayı arttırarak sürdürmektedir. Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi 16.06.2020 tarih ve 31157 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 2654 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla kapatılmıştır. Daha önce Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alan Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne kayıtlanan ve halen eğitime devam eden öğrencilerin akademik/idari işleri ve eğitim süreçleri Dekanlığımızca yürütülmektedir. Fakültemiz bünyesinde lisans düzeyinde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü olmak üzere beş bölüm, bu bölümlere bağlı 18 Anabilim Dalı başkanlığı bulunmaktadır. 63 akademik, 12 idari personeli ve 700 aktif öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Misyon

Başta ormanlar olmak üzere, çevre ve ilgili doğal kaynaklar konusunda araştırmalara ve sürdürülebilir yönetimine katkıda bulunacak şekilde ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi üretmek, meslek insanı yetiştirmek ve toplumsal fayda sağlamaktır.

Vizyon

Uluslararası düzeyde farklı kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişim ve işbirliği halinde olan ve tanınan, alanındaki sanayi ve özel sektör eşgüdümüyle laboratuarları uluslararası düzeyde akredite edilmiş, kalite yönetim belgesine sahip, eğitim-öğretim ve araştırma çıktıları ile toplumsal bilincin oluşturulmasında bir marka değeri bulunan, ilgili tüm kesimlerce güvenilen, desteklenen ve tercih edilen, mezunları ile iletişiminde sürekliliği bulunan ve mensubu olmaktan onur duyulan, alanında öncü bir fakülte olmaktır.