6.09.2024

2024-2025 GÜZ DÖNEMİ YABANCI ÖĞRENCİ ALIM SONUÇLARI

2024-2025 GÜZ DÖNEMİ YABANCI ÖĞRENCİ ALIM SONUÇLARI

2024-2025 GÜZ Dönemi Kesin Kayıtları 03-06 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir.

- Kesin kayıtlar 03-06 Eylül 2024 tarihleri arasında http://ebasvuru.duzce.edu.tr/ sayfasından istenen belgeler sisteme yüklenerek yapılacaktır. Enstitüye elden evrak teslimi ve dosya doldurma gibi işlemler olmayacaktır. (ebasvuru.duzce.edu.tr adresine giriş yapıp “Başvurularım” kısmından kayıt hakkı kazandığınız programın dosyalarını sisteme yüklemeniz gerekmektedir. )

- Ön başvuru aşamasında sisteme girilen bilgiler ile yüklenen belgelerdeki bilgilerin aynı olması gerekmektedir. Eksiklik, farklılık olması durumunda adayın kesin kaydı iptal edilir. Sonuçların açıklandığı listede yedek kontenjan varsa, ilk yedek aday kayıt hakkı kazanır.

Kesin Kayıt için E-Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler

NOT: Kayıt hakkı kazanan adayların Kesin Kayıt Başvuru İşlemleri ONLINE yapılacaktır. Takvimde belirtilen kesin kayıt tarihlerinde sisteme “Kesin Kayıtta İstenen Belgeleri” yüklemesi zorunludur. Kesin Kayıtta İstenen Belgeler aşağıda belirtilmiştir. Belgeleri belirtilen tarih ve saat aralığında yüklemeyenler, hatalı veya eksik yükleyenler Kesin Kayıt Hakkını Kaybeder. Mazeretler dikkate alınmaz.

1- Kesin Kayıt Dilekçesi (indirmek için tıklayınız)

Hak kazanan tüm adaylar, yukarıda linki verilen dilekçeyi eksiksiz doldurulup ıslak imzalı olarak e-başvuru sistemine yüklemelidir. Dilekçeyi imzalamayan ya da e-başvuru sistemine yüklemeyen adayların kesin kayıtları onaylanmayacaktır.

2- Online Başvuru Formu

E-Başvuru sisteminde "Yapılan Başvurular" bölümüne girip "Başvuru Belgeleriniz" kısmından Online Başvuru Formunu alabilirsiniz.

3- Diploma ya da Mezuniyet Belgesinin ASLI ve ONAYLI Tercümesi

*Doktora programlarına kayıt olacaklar hem lisans hem de yüksek lisans belgelerini yüklemelidir
Not: Yurt Dışı mezuniyeti olan adaylar Mezuniyet Belgesi, YÖK DENKLİK ya da Okul Tanıma belgesini yüklemelidir.
(YURT DIŞI
SAĞLIK BİLİMLERİ ALANLARINDAN MEZUN OLANLAR YÖK DENKLİK BELGESİ YÜKLEMELİDİR. OKUL TANIMA BELGESİ GEÇERLİ DEĞİLDİR.)

4- Transkript Belgesinin ASLI ve ONAYLI Tercümesi

*Doktora programlarına kayıt olacaklar hem lisans hem de yüksek lisans transkriptlerini yüklemelidir.

5- Pasaportun Onaylı Türkçe Tercümesi ve Vizenin Resmi Onaylı Örneği (Türkiye Cumhuriyeti'nin Vize Talep Ettiği Ülkelerden Gelen Öğrenciler)

6- Yabancı Dil Belgesi (Doktora ve Yabancı Dil isteyen Yüksek Lisans Programlarına Başvuran Adaylar)
**Doktora programlarına kayıt olacaklar ve başvuru şartlarında yabancı dil puanı olan yüksek lisans programına kayıt olacaklar yüklemelidir.

7- Genel Sağlık Sigortasını Gösterir Belge

8- Diploma Denklik Belgesi ya da YÖK Okul Tanıma Belgesi

9- Varsa TÖMER Belgesi

10- Biyometrik Fotoğraf
(Hiç fotoğraf yüklemesi yapılmaması ve Biyometrik fotoğraf dışında yükleme yapılması halinde kesin kayıt tamamlanmayacaktır.)

11- Kayıt olduktan sonra belgesi bulunmayan öğrenciler için, on (10) gün içinde İl Göç İdaresinden alınacak oturma izini ve Yabancı Uyruklu Kimlik Numarası için gerekli müracaatı yaptığını gösterir evrak.

12- Maddi durum belgesi, (Öğrencinin mali yükümlülüklerini yerine getirdiğini gösterir belge)

13- Yatay Geçiş

*Üniversite Dışından Yatay Geçiş ile gelen adaylar kendi Üniversitelerinden alacakları "Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dâir Belge"yi de yüklemeleri gerekmektedir.

*Yatay Geçiş ile kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, ön başvuruda ve kesin kayıtta istenen evrakları daha önceden yüklemişlerse sadece Kesin Kayıt Dilekçesi'ni yüklemeleri yeterlidir.

2024-2025 GÜZ DÖNEMİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIM SONUÇLARI

ANABİLİM DALI

PROGRAMI

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ