Merkez Müdürlüğümüz "Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi Kapasite Geliştirme Eğitimi (Kamu Kurumları ve Sosyal Taraflar)"ne katılım göstermiştir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliğiyle 12 Temmuz Tarihinde Düzce Hızel Otel'de gerçekleştirilen "Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi Kapasite Geliştirme Eğitimi (Kamu Kurumları ve Sosyal Taraflar) "ne Üniversitemizi temsilen Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Hamza Aktaş ve Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Dr. Öğr. Üyemiz Bülent Pişkin katılım göstermiştir.
Çocuk İşçiliği: Kavramsal Çerçeve; Çocuk hakları ve çocuk işçiliği; Çocuk işçiliğinin mevcut durumu, sebepleri ve sonuçları, politikalar; Mevsimlik Gezici Tarım ve Çocuk İşçiliği: Mevsimlik gezici tarımda çalışma, yaşam koşulları ve çocuk işçiliği; Çocuk İşçiliği: Yasal Çerçeve Çocuk işçiliğine dair mevzuat ve tanımlar; Mevsimlik Gezici Tarım ve Çocuk İşçiliği: Yasal Çerçeve Ulusal mevzuatta mevsimlik tarım işçiliği ve çocuk işçiliği; Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesine Yönelik Rol ve Sorumluluklar, Kurumsal Mekanizmalar: Mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesine dair ulusal mevzuat çerçevesinde kurumsal rol ve sorumluluklar, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon konularında müzakereler yapılarak proje sonlandırılmıştır. Proje sonunda toplu fotoğraf çekilip tüm katılımcılara katılım sertifikası verilmiştir.
|