5.09.2024

İngilizce I-II Muafiyet Sınavı

YABANCI DİL I-II (İNGİLİZCE I-II) DERSLERİ MUAFİYET SINAVI BAŞVURUSU HAKKINDA

2024 – 2025 Eğitim-Öğretim Yılında bir yükseköğretim programına ilk kez kayıt yaptırmış ya da 2023 – 2024 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yaptırmış olmakla birlikte Hazırlık Sınıfı okumuş (İngilizce Hazırlık Sınıfını başarılı olarak tamamlamış olup Akademik İngilizce I-II Derslerini alacak olanlar hariç) öğrencilerden isteyenlerin 28.09.2024 Cumartesi günü saat 13.00’de başlamak ve ayrı ayrı oturumlara ayrılmak üzere Üniversitemiz Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezinde yapılacak olan Fakülteler /Yüksekokullar / Meslek Yüksekokulları İngilizce I-II Muafiyet Sınavına girmek için 20 Eylül 2024 tarihi mesai bitimine kadar aşağıdaki linkten başvurmaları gerekmektedir.

Önemli Notlar:

* 2023-2024 eğitim öğretim yılında kayıt dondurup, 2024-2025 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacaklar sınava girebilir. *Yatay ya da Dikey Geçiş öğrencileri bu sınava başvuramaz. (Ancak geldiği üniversitede 2023-2024 eğitim öğretim yılında hazırlık okuyanlar girebilir.)

*Yukarıda belirtilen kapsam dışındaki Hazırlık Sınıfı, 2.-3.-4. Sınıf öğrencileri bu sınava başvuramaz. (Ancak müfredatında İngilizce I ve II dersi ara dönemlerde yer alanlar girebilir.)

*Şartları uygun olmadığı halde başvuruda bulunup sınava girenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru linki: