8.08.2024

Free Mover Programı

Üniversitemiz Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen Free Mover Programı, hibe desteği olan eğitim hareketliliği programları dışında öğrencilerin kendi imkanları ile eğitim aldıkları serbest dolaşım modelidir.

(1) Free Mover Programı kapsamında yurtdışındaki üniversitelerde ön lisans, lisans veya lisansüstü eğitim alan öğrenciler, Üniversitemizde bir yarıyıl veya bir akademik yıl için öğrenim ücreti ödemeden Free Mover Programı öğrencisi statüsünde öğrenim görür. Aynı şekilde Üniversitemizde ön lisans, lisans veya lisansüstü eğitim alan öğrenciler, misafir olacakları üniversitede bir yarıyıl veya bir akademik yıl için öğrenim ücreti ödemeden Free Mover Programı öğrencisi statüsünde öğrenim görür.

(2) Diğer öğrenci değişim programlarından farklı olarak, Free Mover Programı kapsamında yurtdışında bir üniversitede eğitim görmek isteyen öğrenciler, başvurulan programlar ve gereken belgeler hakkında bilgi almak için gitmek istedikleri üniversite ile doğrudan ya da uluslararası ofis aracılığıyla bağlantıya geçebilirler.

(3) Free Mover kapsamında gerçekleşecek hareketlilikler için herhangi bir ikili iş birliği protokolü olması zorunluluğu yoktur.

(4) Free Mover Programında giden öğrenciler için gidilecek üniversite Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından tanınan bir üniversite olmalıdır.

(5) Öğrencinin Free Mover Programı statüsünde geçirdiği süre, öğretim süresine dahildir.

(6) Free Mover Programı öğrencisinin ders yükü, kayıtlı olduğu üniversitenin ilgili eğitimöğretim ve sınav mevzuatı hükümlerine göre belirlenir.

(7) Devam, sınav ve başarı değerlendirmesinde ise Free Mover öğrencisi olarak öğrenim görmekte olduğu yükseköğretim kurumunun ilgili eğitim-öğretim ve sınav mevzuatı hükümleri uygulanır.

(8) Öğrenciler bütün seyahat ve konaklama giderleri için gereken bütün mali yükümlülüklerini yerine getirir. Ancak gidecekleri üniversiteye eğitim ücreti ödemezler.

(9) Free Mover Programı kapsamında gelen ve giden öğrencilerin akademik işlemleri (ders seçimi, akademik danışmanlık vb.) ilgili Birim tarafından belirlenen Free Mover Bölüm/Program Koordinatörlerince yerine getirilir.

(10) Free Mover Programı gelen/giden öğrenci başvuruları Uluslararası İlişkiler Ofisi bünyesindeki Free Mover Kurum Koordinatörlüğü tarafından yürütülür.