6.08.2024

TIP FAKÜLTESİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ (2024-2025 GÜZ YARI YILI)

Başvuru şekli      : Başvurular online yapılacaktır.

Başvuru adresi   : https://ebasvuru.duzce.edu.tr/

Başvuru Tarihleri

01 Ağustos 2024 – 16 Ağustos 2024

Değerlendirme Tarihi

19 Ağustos 2024 – 23 Ağustos 2024

Sonuç İlan Tarihi

26 Ağustos 2024 (Sonuçlar Başvuru Yapılan Akademik Birimlerin İnternet Sayfasında Yayınlanacaktır.)

Asil Aday Kayıt Tarihi

27 Ağustos 2024 – 02 Eylül 2024

Yedek Aday Kayıt Tarihi

03 Eylül 2024 – 06 Eylül 2024

KontenjanÖzel yetenek ile öğrenci alan programların (Heykel, Resim, Türk Müziği, Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği Programları) dışındaki tüm programlara öğrenci kabul edilcektir. Özel yetenek ile öğrenci alan programların dışındaki tüm programlara kılavuzda ilan edilcen kontenjan sayısının % 30'u öğrenci kabul edilcektir.

Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler:

1-Başvuru Dilekçesi (Dilekçe için tıklayınız.)

2-Öğrenci belgesi (Yeni Tarihli  E-Devlet/Onaylı)

3-Nüfus cüzdanı fotokopisi

4-ÖSYM YKS Sınav Sonuç Belgesi (Yerleştirilmeden önce ÖSYM’nin açıkladığı ve tüm puan türlerinizin ifade edildiği puan belgeniz)

5-ÖSYM YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi (Kayıt olduğunuz Üniversiteye yerleştiğinizi gösterir belge)

6-Transkript (E-Devlet/Onaylı) (Kesin kayıtta istenecektir.)

7-Kayıtlı oldukları üniversiteden alacakları yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge (Kesin kayıtta istenecektir.)

Not: Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ders içerikleri kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumu internet sayfasından (Bologna, eğitim bilgi sistemi) kontrol edilecektir.

Merkezi Puan ile (Ek Madde 1) uyarınca yapılacak yatay geçişlerde Yükseköğretim Kurulu Usul ve Esasları uyarınca işlemler yapılır. Usul ve Esaslar için tıklayınız.

Düzce Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi için tıklayınız

ÖNEMLE DUYURULUR: Dilekçe noksansız doldurulacaktır. Ayrıca dilekçenin EKLERİ E-Devlet çıktısı - onaylı belgelerin online başvuru sistemine yüklenmesi ZORUNLUDUR. Dilekçe EKLERİNİN yüklenememesi halinde doğrulama yapılamayacağı için başvuru değerlendirmeye ALINAMAYACAKTIR. Sorumluluk başvuru yapan öğrenciye aittir.

Başvuru Koşulları ve Akademik Birimlerin İletişim Bilgilerine ulaşmak İçin tıklayınız

Not: Tıp Fakültesinin yatay geçiş başvuru ilanı için Tıp Fakültesi web sayfasına bakınız. ( https://duzce.edu.tr/akademik/fakulte/tip )