17.10.2024

Öğrencilerimize “Banka Hesaplarınızı Kullandırmayın, Suça Alet Olmayın” Uyarısı

Yükseköğretim Kurulu, Ülkemiz  genelinde  son  dönemde  bazı  üniversite  öğrencilerinin  kolay  para  kazanmak  düşüncesi  ile hareket  ederek  kendilerine  ait  banka  hesaplarını  veya  banka  kartlarını  belli  bir  komisyon  karşılığında şüpheli  kişi  veya  suç  gruplarına  kiraladıkları  yönünde  bildirimlerde  bulunulduğu  belirtilerek, banka hesaplarını başkalarına kullandırmak suretiyle gelir elde ettiği, kullandırılan bu hesapların suç gelirlerinin aklanması, terörizmin finansmanı, dolandırıcılık gibi ağır hapis cezaları gerektirecek suçlara sebebiyet verebileceği yönünde gelen ihbar ve şikayetler üzerine mağduriyet yaşamamaları için öğrencileri uyardı.

"Banka hesaplarınıza ait şifre ve bilgileri para karşılığında kimseyle paylaşmayın! Başkasının suçuna ortak olmayın! Aksi takdirde sorumlu tutulacağınızı unutmayın!"

Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının duyurusu için tıklayınız.