5.09.2024

2024-2025 Güz Dönemi Lisans Ders Programı

Güz dönemi lisans ders programı için tıklayınız.

MEM351 Bilgisayar Destekli Prototipleme I dersinden başarılı olamayan öğrenciler MEM447 Prototip Tasarımı dersini alamazlar.

MEM430 Bitirme Projesi dersini seçecek öğrencilerin daha önce MEM361 Mühendislikte Proje Yönetimi dersini aldıkları ders sorumlusundan almalarını önerilmektedir.

 

2024-2025 Güz Dönemi Ders Kayıtları 05.09.2024-12.09.2024 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden, https://obs.duzce.edu.tr/ yapılacaktır.

Ders seçme işlemleri ile ilgili öğrenci işleri daire başkanlığının bilgilendirme sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

NOT: Ders programında güncelleme olması halinde haberdar olabilmek için duyuruları takip ediniz. 

US ve MS kodlu dersler Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinden açılacaktır. Bu derslere ait haftalık programa ilgili bölümlerin web sayfasındaki duyurular üzerinden ulaşılabilir. 

Bu bölümlerin web sayfalarını aşağıdaki linkler üzerinden ulaşarak takip edebilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği web sayfası için TIKLAYINIZ.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği web sayfası için TIKLAYINIZ.

Makine Mühendisliği web sayfası için TIKLAYINIZ.

Ders kayıtlarında problem yaşanması halinde öğrencilerin danışmanlarıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir. Ders kaydı onaylanmayan öğrencilerin danışmanlarına ulaşarak problemin çözümüne dair bilgi almaları gerekeceğinden ders kaydını yaparak danışman onayına gönderen öğrencilerin daha sonra OBS'ye girerek danışmanlarının onaylayıp onaylamadığını teyit etmelerinde fayda bulunmaktadır.

Ders kayıtları ve Öğrenci Bilgi Sisteminin kullanımıyla ilgili dokümanlara ulaşmak için TIKLAYINIZ.

-----------------------------------------------------------

OBS ÜZERİNDE DERS SEÇME İŞLEMLERİ

Ders seçme işlemlerinin obs.duzce.edu.tr üzerinde yapılması gerekmektedir, 22 Şubat tarihinde gün içinde aktif hale getirilecektir. İlk gün yoğunluktan dolayı sistemde yavaşlama, donma, vb. olabilir, bu durumda ders seçimini daha sonra yapmayı denemeniz tavsiye edilmektedir. Ders kayıtları için takip edilecek işlemler aşağıdaki gibi özetlenebilir;

1. obs.duzce.edu.tr adresine giderek kullanıcı girişi yapınız.

2. Sayfa açıldığında "Ders seçme işlemleri başlamıştır. Ders seçimi yapmak için tıklayınız" yazısındaki butona tıklayınız.

3. Açılan sayfada ekranın sol tarafında bulunan sekmelerden sırasıyla Ders İşlemleri > Ders Seçme İşlemleri > Ders Seçme İşlemi seçeneklerini seçerek ders seçme ekranına giriniz. (Ders seçme ekranı yoğunluk varsa yavaş yüklenecektir, 1-2 dakika bekleyiniz)

4. Bu sayfada sarı renk ile belirtilen derslerinize tek tek tıklayarak programınıza ekleyiniz.

5. Dersleriniz programa ekledikten sonra sağ kısımda bulunan "Kaydet" butonuna tıklayarak programınızı kaydediniz.

Bazen öğrenciler birkaç dersi seçtikten sonra diğer alacağı dersler hakkında karar veremediği zaman Kaydet butonuna tıklıyor ve daha sonra ders eklemek sistemden çıkıyor. Ancak ders kaydı yaparken dersleri seçtikten sonra Kaydet butonuna tıklayan öğrenci için danışmanının ekranında Onay Bekliyor olarak görünmektedir. Eğer ders seçimine daha sonra devam etmeyi planlıyorsanız Kaydet butonuna tıkladıktan sonra danışmanınıza henüz ders seçimi işlemini tamamlamadığınızı belirtmelisiniz ki, danışmanınız farkında olmadan onay vermesin (onay verildikten sonra öğrenci ders seçimine devam edememektedir, sonraki değişiklikler yalnızca danışman tarafından yapılabilmektedir).

Seçmeniz gereken dersi seçemiyorsanız ve OBS’de bu ders görünmüyorsa, ad-soyad öğrenci no bilgilerinizi ve seçmek istediğiniz dersin kodu ile adını yazdığınız bir e-postayı danışmanınıza göndermeniz halinde problemin giderilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. (Probleminizin anlaşılabilmesi için ekran görüntüsü dâhil edebilirsiniz)

-----------------------------------------------------------

ÇAKIŞAN DERSLERLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1) İki ders ilk defa alınıyor ve çakışıyorsa, bu dersler aynı anda alınamaz. Birinin silinmesi gerekir.

2) İki dersten biri ilk defa alınıyor, diğeri ise DVZ ile kalınan bir ders ise, bu dersler aynı anda alınamaz. Birinin silinmesi gerekir.

3) İki ders daha önce alınmış ve ikisinden de DVZ ile kalınmış ise, bu dersler aynı anda alınamaz. Birinin silinmesi gerekir.

4) İki dersten biri ilk defa alınıyor, diğeri ise devamsızlık haricinde FF gibi bir notla kalınmış ise, bu iki ders aynı anda alınabilir.

5) İki ders daha önce alınmış ve ikisinden de FF gibi bir notla kalınmış ise, bu iki ders aynı anda alınabilir.

Özetle çakışan derslerin alınabilmesi için bunlardan en azından birinin daha önce alınmış ve devamsızlık nedeniyle kalınmamış olması gerekmektedir.