3.07.2024

Uluslararası Proje Toplantısı Gerçekleştirildi

Proje Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Metin KILIÇ’ın yaptığı “Integration of Refugee Children toward Socio-Cultural Harmony” adlı Erasmus+ KA2 projesinin “öğrenme, eğitim ve öğretim” toplantısı 26-27-28 Haziran 2024 tarihlerinde üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

2022 yılından bu yana devam eden uluslararası projeye Maribor Üniversitesi (Slovenya), EureCons Förderagentur Gmbh (Almanya), Spoluprácou Pre lepšiu Budúcnos (Slovakya), Bolu Abant İzzet Baysal Ünı̇versı̇tesı̇, Dezavantajlı Grupları Anlama ve Sosyal Destek Derneği (DEGDER) ve  Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden akademisyenler ve kurum temsilcileri katılmıştır.  

3 gün boyunca devam eden toplantıda Türkiye ve AB ülkelerinde geliştirilen ulusal ve uluslararası düzeyde yenilikçi, modern ve serbestçe erişilebilir eğitim materyalleri hakkında eğitimler verilmiş, iyi uygulama örnekleri tanıtılmış, çoğaltıcı etki toplantıları tasarlanmış ve mülteci öğrencilerin sosyal uyum sorunlarını çözmek için ihtiyaç ve gereksinimlerin uluslararası standardizasyonu belirlenerek kurumlar arasında anlamlı ve uzun süreli iş birlikleri planlanmıştır. Proje toplantısının kapanışında Prof. Dr. Metin KILIÇ tarafından katılımcılara sertifikaları taktim edilmiştir.